Ihokarvojen kuumavahaus kotona | LYCON, hellävarainen ja ihoa hoitava kotivahaussetti!

*Yhteistyössä LYCON Finlandin kanssa / www.lycon.fi

Lähes kaikilta löytyy ihokarvoja, joista haluaa eroon ja jotka häiritsevät itseä. Osa meistä hankkiutuu niistä eroon sheivaamalla, osa nyppimällä tai esimerkiksi vahaamalla riippuen mistä niitä poistaa. Itseäni on häirinnyt aina ylähuulessa olevat karvat, varsinkin kun minulla ne ovat tummat. Olen yleensä itse poistanut ne nyppimällä, koska olen pelännyt sokeroinnin tai vahaamisen repivän ylähuulen ohutta ihoa tai muuten ärsyttävän sitä - vaikka tosiasiassa nyppiminenkään ei ole hyväksi huulen iholle. Nyt sain LYCON Finlandilta ihanan mahdollisuuden kokeilla hellävaraista kuumavahahoitoa, jonka jokainen voi tehdä kotonaan.

Lycon - Wax-cellence Wax Kit - Face & Body

LYCON
LYCON on australialaisen kauneusterapeutin perustama tuotemerkki, jonka tuotteet ovat valmistettu hienosta pihkasta, mehiläisvahasta sekä luonnon kasviöljyistä. LYCONin vahat pystyvät poistamaan karvan jopa 1mm pituisena ja niiden notkea sekä hellävarainen koostumus hoitaa ihoa, jonka vuoksi tuotteita voidaan käyttää herkemmällekin iholle. LYCONin tuotesarjaan kuuluu useita erilaisia tuotteita kuumavahoista vahalämmittiin ja ihoa hoitaviin ennen ja jälkeen vahauksen käytettäviin tuotteisiin. Kuluttajille on LYCONin sivuilla oma osio, josta voi tilata kuluttajille saatavilla Olevia tuotteita, pääset sivuille painamalla tästä. saatavilla ihonhoitotuotteiden lisäksi kotihoitovaha -setti Wax-cellence, jonka minä sain kokeiltavaksi.

Lycon - Wax-cellence Wax Kit

LYCON WAX-CELLENCE 
Wax-cellence vaha sisältää arganöljyä, kamomillaa ja kehäkukkaa. Setti sisältää hellävaraisen ihonpuhdistusaineen, voiteen, spaattelit, vahan sekä selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet kotivahauksen käyttöön. Tätä vahaa voi käyttää kasvoille, vartalolle sekä bikini- ja brasilialaiseen vahaukseen! Eli käytännössä kaikkeen. 😊

Pakkaus sisältää:
Wax-cellence vaha 200g
Wax-cellence puhdistusaine 30ml
Wax-cellence voide 30ml
Spaattelit kasvoille ja vartalolle x7
Selkeät ohjeet joka vaiheeseen
Ei testattu eläinkokeilla | Gluteeniton

Lycon -kotivahasetti kuluttajille

Lycon -kotivahasetti kuluttajille

Itse vaha on ihanassa ja helppokäyttöisessä mukissa, jossa sen voi kuumentaa joko mikrossa tai vesikattilassa. Itse olen kokeillut molempia vaihtoehtoja, mutta meidän mikro vaan ei ole kovin tehokas, joten koin kattilan mukavammaksi vaihtoehdoksi itselleni. Tässä kohtaa piti vain olla tarkkana, että vahan sekaan ei pääse vettä. Paketissa on hyvät ohjeet, jotka ovat suomennettu myös mukaan pakettiin (alkuperäinen ohje on englanniksi). Kannattaa lukea ohjeet läpi ennen kuin aloittaa. Sitä korostettiin useassa kohdassa, jotta vahauskokemus on mahdollisimman hyvä ja turvallinen. Ohjeissa oli myös sanottu asioita, joita EI kannata tehdä ja niistäkin oli kyllä hyötyä näin ensikertalaiselle.

Lycon -  kuumavaha kuluttajille

Kattilassa vaha suli melko näppärästi ja se pysyi juoksevana jonkin aikaa. Ensimmäinen vahauskertani oli kuitenkin hieman hidasta (en ollut koskaan vahannut kuumavahalla) ja huomasin, että vaha alkoi pikku hiljaa jähmettyä. Siirsin sen takaisin kattilaan ja nappasin kattilan meikkipöydän ääreen, jossa vahauksen ajattelin tehdä. Vaha pysyi juoksevana ja sopivan notkeana kuumassa vesihauteessa koko vahauksen ajan.

Wax-cellence Wax Kit

Wax-cellence -setissä tuli mukana puhdistusaine sekä voide, jotka molemmat ovat tärkeässä roolissa vahauksessa. Vahattava alue puhdistetaan puhdistusaineelle huolellisesti, jonka jälkeen alueelle levitetään Wax-cellence -voidetta käsittelyä varten. Voide on tärkeässä roolissa, sillä se estää vahan tarttumisen ihoon - vaha tarttuu ainoastaan ihokarvoihin. Vahauksen jälkeen ihoalue puhdistetaan uudelleen.

Lycon Wax-cellence voide ja puhdistusaine

Kokeilin vahan lämpötilan sopivuutta ranteeni sisäpuolelle ja kun se tuntui sopivalta, niin levitin vahaa spaattelilla ylähuuleni toiselle puolelle (ohjeissa kehotettiin vahaamaan yksi puoli kerrallaan pieneltä alueelta). Koin, että kapeammat spaattelit olivat helpompia ylähuulen alueelle, sillä vahattava alue on aika pieni. Vaha lähti hyvin irti ja tuloksen näki välittömästi sekä ihossa että vahassa. Alla hieman epämiellyttävä kuva irroittamastani liuskapalasta, mutta siitä näkee, kuinka hyvin vaha irroitti ihokarvat. Vahasin alueen useammalla kerralla ja samalla sain vähän harjoiteltua kuumavahan levittämistä! En voi väittää, etteikö vahaus olisi tuntunut ihossa, mutta kipu ei ollut ollenkaan niin voimakas kuin olin ajatellut sen vahauksessa olevan, vaikka iho on aika herkkä ylähuulen alueelta. Ihoni punoitti vahauksen jälkeen hetken aikaa, mutta lähti melko nopeaa pois. Vahauksesta ei tullut mitään ihottumaa tai jäänyt punoitusta ylähuulen iholle pidemmäksi aikaa, joten vahaaminen tuntui olevan iholle hellävarainen.

Irroitettu vaha

 Kotivahaus oli kaiken kaikkiaan miellyttävä kokemus ja LYCONin tuotteet tuntuivat todella ammattimaisilta. Kuumavahaaminen hyvillä tuotteilla on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin nyppiminen, sillä se voi pahimmillaan vahingoittaa ympärillä olevaa ihoa tai tulehduttaa sitä. En tiedä, kuvittelenko mutta mielestäni ihokarvat ovat kasvaneet nyt paljon hitaammin kuin aiemmin kokeilemieni poistotapojen jälkeen. Jos ajattelen sitä määrää, joka tällä yhdellä kertaa vahaa tuosta mukista kului, niin tämä kotisetti tulee kestämään kyllä pitkään. Aion kokeilla vahaa ehdottomasti myös muiden ihoalueiden karvanpoistoon!

Oletko kuullut Lyconin tuotteista aiemmin tai kokeillut kuumavahatuotteita?
Ei kommentteja