Ihonhoidon iltarutiinini

Gingerbiscuit-kauneusblogi on muuttanut Lily.fi -portaaliin. Pääset uuteen blogiin tästä!  
 
*Sisältää mainoslinkkejä, osa tuotteista saatuja ilmaistuotteita (mainittu erikseen)

Minulla on olemassa epäpuhtauksiin ja epätasaisuuksiin taipuva helposti rasvoittuva sekaiho, jonka hoitaminen voi välillä olla todella turhauttavaa, mutta ehdottoman tarpeellista. Kun innostuin uudelleen meikkaamisesta vuosia sitten, huomasin kuinka paljon ihonhoidolla on merkitystä esimerkiksi onnistuneen meikkipohjan kannalta. Tiesin kyllä, että ihonhoito on tärkeää, mutta kun sain konkreettisen esimerkin ja näin suoraan vaikutukset, en ole lipsunut kunnollisesta ihonhoidosta sen jälkeen. Haluankin jakaa teille tämänhetkisen ihonhoitorutiini, jonka teen kasvoilleni iltaisin! 

1. Puhdistusöljy
Tällä hetkellä käytän *Whamisan Organic Flowers Cleansing Oil -puhdistusöljyä ja ostinkin tämän tuotteen Instagram seuraajieni suositusten perusteella. Tämä vegaaninen, kaikille ihotyypeille sopiva öljyputsari on ihanan miedosti hajustettu, hellävarainen puhdistusaine ja se syväpuhdistaa ihoa ja ihohuokosia hellävaraisesti. Se sisältää mm. hasselpähkinää, avokadoöljyä ja kameliaöljyä, jotka hoitavat ja ravitsevat ihoa puhdistuksen aikana. Teen tämän vaiheen yleensä suihkussa käydessäni, mutta levitän öljyn kuivilla käsillä, kuiville kasvoille ja työstän öljyn hieromalla ihoon - öljy puhdistaa meikin sekä silmistä, että iholta samalla puhdistaen ihohuokoset. Pyrin aina hieromaan tätä kasvoille noin puolen minuutin ajan, jonka jälkeen huuhtelen öljyn pois lämpimällä vedellä. Olen kuitenkin huomannut, että joihinkin vedenkestäviin ripsiväreihin tämä ei pure tarpeeksi tehokkaasti ja sellaiset ripsivärit poistan kookosöljyllä silmiltä ennen puhdistusöljyn käyttöä. 

Whamisa - Organic Flower Cleansing Oil

2. Puhdistusgeeli
Öljypuhdistuksen jälkeen puhdistan kasvoni vesipohjaisella puhdistusianeella, eli teen tunnetun korealaisen kaksoispuhdistuksen. Kaksoispuhdistuksen toinen vaihe, eli vesipohjainen puhdistus, poistaa iholta ylimääräisen öljyn ja talin. Kun iho on vapaa meikistä ja liasta, pääsee vesipohjainen putsari puhdistmaan ihohuokosia vieläkin syvemmältä ja vaikuttamaan näin tehokkaammin. Tähän vaiheeseen olen käyttänyt alkukeväästä saakka ihanaa *Huxleyn Cleansing Gel; Be Clean, Be Moist -puhdistusgeeliä. Olen hehkuttanut tätä blogissani aiemminkin ja en vain pääse yli siitä, kuinka hyvä tuote tämä on. Iholle ei jää ollenkaan kiristävä tunne, vaikka iho tuntuu putipuhtaalta! Huxleyn puhdistusaine sisältää mm. hyaluronihappoa, kaktusviikunan öljyä ja rohtosammakkoputken uutetta, jotka kaikki kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa. Huxleyn puhdistusgeeli sopii kaikille ihotyypeille riippumatta siitä, onko ihosi kuiva vai helposti rasvoittuva. Teen tämänkin vaiheen suihkussa käynnin yhteydessä, eli hieron tätä kostealle iholle ja työstän noin puolen minuutin ajan. Tuote vaahtoutuu ja tuntuu ihanan silkkiseltä iholla! 

Huxley - Secret Of Sahara Cleansing Oil

3. Kuorinta
Pyrin noin 1-2 kertaa viikossa kuorimaan ihoani iltaisin, jotta kuollut pinnalla oleva ihosolukko irtoaisi. Viikonloppuisin kuorin ihoani myös meikin alle, kun aikaa on enemmän ja käytänkin siihen Tony Molyn hauskaa kananmunan muotoista kuorintavoidetta, josta olen aiemmin kertonut blogissani. Kuitenkin suihkussa käynnin yhteydessä olen käyttänyt jo vuosia vegaanista Lushin Let The Good Times Roll -tuorepuhdistusainetta, joka on mielestäni parempi kuorivana tuotteena kuin puhdistajana. Tuote sisältää polentaa ja maissijauhoja, jotka kuorivat ja puhdistavat ihoa. Hieron tämän myös kostealle iholle, pyrin työstämään jonkin aikaa ja käymään erityisen hyvin läpi alueita, joihin kuivia kohtia yleensä syntyy. Let The Good Times Roll on niin herkullisen näköinen ja tuoksuinen, että sitä voisi melkeinpä syödä! Nimestään huolimatta toimii hyvin kuorivana tuotteena ja on ihanan virkistävä osa ihonhoitorutiinia.

Lush - Let The Good Times Roll

4. Kasvovesi / hoitovesi
Kasvovetenä olen jo pidempään käyttänyt kahta tuotetta riippuen vähän ihoni kunnosta. Toinen näistä on  *Coxirin Green Tea BHA Clear Toner -kasvovesi (saatu ilmaistuote), joka on erityisen loistava rasvoittuvalle ja pintakuivalle sekaiholle. BHA-happoa sisältävä kasvovesi poistaa kuollutta ihosolukkoa ja ehkäisee uusien epäpuhtauksien syntymistä. BHA:ta kutsutaan myös salisyylihapoksi, joka tunnetusti ehkäisee ihon liiallista talin tuotantoa ja kuorii ihohuokosia sisältäpäin. Iho rasvoittuu liiallisen talituotannon vuoksi ja siksi BHA-tuotteet ovat loistavia vaihtoehtoja tasapainottamaan ihon toimintaa. BHA:n lisäksi tuote sisältää etanauutetta, vihreää teetä, hyaluronihappoa sekä aloen lehtumehua. Otan kasvovettä pelkästään käsiini vanulappujen sijaan ja levitän taputellen kasvoille. Näin voi varmistaa, että tuotetta imeytyy mahdollisimman paljon iholle, eikä vanulappuun. Ilman vanulappua tuotetta tarvitsee vähemmän ja se kestää pidempään!

Toinen kasvovesi, jota käytän, on Huxleyn ihana *Secret Of Sahara Toner. Tämä kasvovesi on sellainen superkosteuttaja, että tartun tähän heti, jos kasvoni ovat kunnon kosteutuksen tarpeessa. Huxleyn kasvovesi oli ykköstuotteeni ilman ollessa viileämpi ja ihoni kuivempi, mutta olen käyttänyt tätä myös kesällä kosteuttamaan UV-säteilyn kuivattamaa ihoa. Secret of Sahara -kasvovesi onkin kuivan ihon sydänystävä ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä osana ihohoitoasi, jos sinulla on kuiva ja kosteusköyhä iho. Kasvoveden käyttäminen ei pelkästään kosteuta ihoa, vaan myös parantaa muiden tuotteiden imeytymistä ja se tekee siitä erittäin tärkeän osan ihonhoitorutiineja!

vas. Coxir - Green Tea BHA Clear Toner / oik. Huxley Secret Of Sahara Toner

5. Seerumi
Ihonhoitoa tehostamassa käytän aina seerumia. Olen kokeillut monia erilaisia tuotteita, joista tällä hetkellä ihonhoitorutiiniin kuuluu kaksi erilaista seerumia. Toinen niistä on melko uusi tuttavuus, jonka otin kesäkuussa käyttööni,  eli *Löwengripin Instant Glow -seerumi (saatu ilmaistuote). Tämä seerumi on loistava ihon heleyttäjä meikin alle, mutta tykkään siitä itse myös iltarutiineissani. Seerumi nimittäin sisältää C-vitamiinia sekä ikääntymisen merkkejä hidastavia B-vitamiineja ja hyaluronihappoa. Seerumin ainesosat tasoittavat ihon rakennetta, sävyä ja edistävät solujen uusiutumista. Eli vaikka kyseessä on tällainen heleyttävä seerumi, ovat ainesosat ja vaikutukset niin huikeita, että tuote sopii käytettäväksi myös ihonhoidon iltarutiineihin. Iho korjaa itseään yön aikana, kun nukumme, joten tällainen tehotuote on iholle hyväksi myös yön ajaksi. Löwengripin seerumin sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille ja ehdoton plussa tuoksuttomuudesta, joka mahdollistaa sen käytön hajusteherkillekin. Otan seerumia muutamia tippoja käsille tai tiputan suoraan kasvoille, jonka jälkeen hieron sen iholle. 

Toinen tällä hetkellä käytössäni oleva seerumi on *Huxleyn Secret of Sahara; Grab Water -seerumi (saatu ilmaistuote). Sama juttu kuin kasvovesien kohdalla, tämä on tuote, johon tartun kun kaipaan tehokosteutusta. Huxleyn ihana seerumi syväkosteuttaa ihoa jättämättä siihen tahmaista tunnetta. Tuote imeytyy nopeaa ja raikastaa kasvoja välittömästi. Seerumi on ollut osana ihonhoitoani alkukeväästä saakka ja kevyttä, mutta syväkosteuttavaa kaipaavalle tämä on oiva seerumi! Seerumi on erittäin riittoisa ja muutama pisara riittää koko kasvoille.

vas. Löwengrip - Instant Glow Serum / oik. Huxley Secret Of Sahara Serum

6. Silmänympärysvoide
Tämän tuotteen ostimme alunperin arpirasvaksi viime syksynä, mutta testattuani tätä silmänympärysiholle, en ole päästänyt purkista enää irti! Kyseessä on melkoisessa kulttimaineessa oleva *Louis Widmerin Eye Contour Cream -silmänympärysvoide (hajusteeton versio). Erittäin täyteläinen ja paksuhko koostumus ehkäisee juonteita, ryppyjä ja kuivuutta silmänympärysiholla. Tästä jää todella kosteutettu olo silmänympärysiholle ja yöksi laitettuna se on rehellisesti sanottuna paras silmänympärysvoide, jota olen tähän mennessä kokeillut. Minulla ei ole aiheutunut tästä turvotusta silmänympärysalueella, vaan tuotteen pitäisi päinvastoin sitä ehkäistä. Silmänympärysvoide on tunnettu tosiaan sen uudistavista ominaisuuksista ja se olikin syy, minkä vuoksi ostimme tämän arpivoiteeksi, jona sitä usein myös käytetään. Louis Widmerin silmänympärysvoide on todella riittoisa sekä helposti levittyvä, jonka vuoksi pieni määrä riittää kummallekin silmänympärysalueelle.

Louis Widmer - Eye Contour Crean

7. Kosteusvoide
Viimeinen steppini iltaisin on tietenkin kosteusvoide. Tällä hetkellä käytän kasvovoiteena sekä illalla että aamulla samaa tuotetta, eli *Mizonin Black Snail All in One -etanavoidetta (saatu ilmaistuote). Olen hehkuttanut tätätkin tuotetta blogissani aiemmin ja todennut sen erittäin hyväksi ja toimivaksi. Kyseessä on varsinainen monitoimituote, sillä tämä mm. kosteuttaa ja korjaa ihoa, parantaa sen rakennetta ja tasoittaa ihon sävyä. Tuotteella on niin monta toinen toistaan parempaa funktiota, että siitä on vaikeaa olla tykkäämättä! Etanavoide sisältää 90% etanaseerumia ja 27 erilaista kasviuutetta, jotka osaltaan mahdollistavat nämä huikeat hyödyt, jota tuotteesta saa. Jos olet aikeissa testata etanavoidetta, kannattaa aloittaa tästä! Black Snail -voide sopii sekä yövoiteeksi että meikin alle, sillä se imeytyy nopeaa eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Plussaa myös tuoksuttomuudesta!

Mizon - Black Snail All in One Cream

Tällaisesta kombosta koostuu minun ihonhoitoni tällä hetkellä. Lisään vielä joukkoon erilaisia aktiviiaineita aina ihon tarpeen mukaan. Esimerkiksi epäpuhtauksiin ja finneihin sivelen Apeironin jojoba-teepuu hoitoöljyä ja ihon rasvoittuessa todella paljon, lisään T-alueelle *The Ordinaryn salisyylihappoa. Ajoittain jätän kasvovoiteen laittamatta ja laitan tilalle yömaskin, jonka yleensä huuhtelen aamulla pois. Vaiheita tuntuu olevan monta, mutta osan teen tosiaan suihkussa käynnin yhteydessä ja ne hoituvat kuin itsestään! Olen todella onnellinen, että olen löytänyt ihonhoidon ihanuuden, sillä joskus katselin korealaista ihonhoitorutiinia lähinnä kauhulla, että kenellä on aikaa tehdä tuo kaikki?  Nyt olen aivan koukussa ihonhoitoon, enkä voisi kuvitella meneväni nukkumaan ilman iltarutiinieni tekemistä. Toivottavasti ihoni kiittää tästä innokkuudesta ja se näkyisi ihossani positiivisena myös, kun vanhenen.  😀

Mitä mieltä sinä olet monivaiheisesta ihonhoidosta? Tuntuuko se pelkkänä ajatuksena jo aivan liian työläältä?

5 kommenttia

 1. Olipa mielenkiintoisia tuotteita sun rutiinissa ja ihanan kattavasti kerroit niistä! Mulla on myös toi Huxleyn kasvovesi käytössä ja se on niiin hyvä tuote omalle kuivalle iholleni<3 Monivaiheinen ihonhoitorutiini on mullakin käytössä ihan päivittäin ja illalla on aivan ihana panostaa ihonhoitoon oikein kunnolla ja ajan kanssa :) Iho tosiaan kiittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! <3 Se on kyllä tosi ihana tuote ja ihan huippu kuivalle iholle juurikin. En ole huonoa sanaa siitä kuullut! Toivotaan, että meidät ihot muistaa meitä hyvällä sitten tulevaisuudessa ;)

   Poista
 2. Tuo etanavoide kyllä kiinnostaa, täytyy harkita sen hankkimista jossain vaiheessa :) Widmerin sy-voide on minunkin suosikkini, todella hyvä, riittoisa ja edullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi hyvä ollut pidemmässäkin käytössä, suosittelen! Ja tuo silmänympärysvoide on täyttä rakkautta. :) En olis voinu kuvitellakaan, kuinka riittoisa se oikeasti on.

   Poista
 3. Tuo Whamisan puhdistusöljy on huippu! Yksi mun kaikkien aikojen suosikeista ja oon siitä blogissakin vinkannut :)

  VastaaPoista