DIY - helppo vartalonkuorinta

Itsetehdyt kuorinnat on mun mielestä todella kivoja! Niissä pystyy itse vaikuttamaan ulkonäköön, koostumukseen, väriin ja tuoksuun (mikä mulle migreenikkona on todella tärkeää). Ehdoton suosikkikuorintani on ihan perus kahvi-kookos-sokerikuorinta. Tämä on niin yksinkertainen, et se onnistuu jokaiselta tehdä ja sen tekeminen on todella vaivatonta!


Kahvi <3


Eli raaka-aineiksi tähän kuorintaan olen käyttänyt kookosöljyä, hienosokeria sekä kuivia kahvinpuruja. Kookosöljy jättää suihkussa iholle miellyttävän, pehmeän tunteen ja sokeri sekä kahvi kuorivat kuollutta ihosolukkoa ja poistavat likaa. Kahvin ja kookoksen yhdistelmä jättää myös ihanan tuoksun iholle. Joskus olen lisännyt eteerisiä öljyjä joukkoon, kuten appelsiiniäljyä. Eli ihan oman mieltymyksen mukaan :)


Kookosöljy



 
Kahvinpurut


  
Olen tehnyt tätä kuorintaa melko pienissä annoksissa, suunnilleen siten, että vartalokuorinnasta riittää neljälle kerralle. Jokainen voi itse valita koostumuksen, joka omalle iholle tuntuu miellyttävimmältä, lisäämällä karkeita raaka-aineita. Esimerkiksi sokerin/kahvin lisääminen tekee kuorinnasta hieman karkeampaa ja kookosöljyn lisääminen pehmentää sitä. Kuorintaa on helppo testata valmistusvaiheessa, kun kaikki aineet ovat sekoitettu keskenään. Tunnustelen ja hieron sitä käsiini, jonka jälkeen huuhtelen sen pois. Usein käy niin, että kookosöljyä on suhteessa liikaa, jolloin iho jää liian rasvaiseksi. Mutta tosiaan tämä on täysin säädettävissä ja helposti muunnettavissa :)

Ihana kookosöljy


Kookosöljyä olen laittanut tähän satsiin noin 1 dl. Joukkoon lisätään kuivia kahvinpuruja saman verran ja sama määrä myös hienosokeria. Raaka-aineet sekoitetaan huolellisesti keskenään ja siirretään säilytysastiaan. Tässä kuorinnassa voi hyödyntää myös jo kertaalleen käytettyjä kahvinpuruja, joka on ekologisempaa eikä kahviksi keitettyjä puruja tarvitse heittää pois. Käytettyjen kahvinpurujen kanssa kannattaa kuitenkin tehdä vain kerta-annoksia tai korkeintaan muutama annos kerrallaan, sillä säilyvyys käytetyissä puruissa ei ole yhtä hyvä kuin kuivissa. Kuorinnasta tulee myös hieman pehmeämpi, mutta sitä voi halutessaan karhentaa lisäämällä hienosokeria.


Sokeri


Suosittelen säilyttämään kuorinnan tiiviissä purkissa ja mielellään ei liian kuumassa tilassa, koska kookosöljy luonnollisesti sulaa ja kuorinnasta tulee liian notkeaa. Ei muuta kuin hellimään talven kuivattamaa ihoa :)


Kahvi-kookos-sokerikuorinta

Ei kommentteja