Olympus PEN E-PL7 - koska se oli ihan pakko saada!

Joo.. Tuota tuota. Mainitsin ekassa postauksessa, että olen häpeilemättä hypetyksen uhri. Nyt se ilmeni näin, et mulla on uus kamera - Olympuksen ihana PEN-sarjan e-pl7.  Kamerat on kyllä aina ollu lähellä sydäntä, mutta tää valloitti kyllä ihan täysin! 💜






Sitä ilon ja onnen määrää, kun avasin tuon kameralaatikon ja sain käsiini tämän ihanuuden!  Ja vieläpä juuri siinä värissä, jonka halusinkin, eli kokonaan mustana. Suomessa en tainnut nähdä tätä mustaa kameraa verkkokauppojen sivuilla ollenkaan saatavilla, joten tämä kamera on tilattu rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista. Voisin kertoa mun kamerahistoriasta sen verran, että juuri viime kesänä myin Nikonin järkkärini. Jotenkin kyllästyin siihen, että sillä ei varsinaisesti saanut hyviä peruskuvia ilman erillistä objektiivia ja lisäsalamaa. Lisäksi se oli sen verran ison kokoinen, että aina reissussa ollessa sitä ei mielellään kantanut mukana eikä se sopinut pieneen laukkuunkaan.




Joka paikassa tuntui tulevan vastaan Olympuksen PEN -sarjan kamerat kun etsin pienikokoista järjestelmäkameraa. Lisäksi PEN -sarjan kamerat ovat tosi kivan näköisiä, erottuivat muista kameroista edukseen tällä retrolookilla! Eri blogeissa surffaillessani näin, että tällä kameralla saa todella hyviä kuvia pelkästään jo sillä objektiivilla, joka sen mukana tuli. Olin myyty ihan ensitörmäämisestä lähtien. Olen liittynyt Facebookissakin Olympus PEN Generation Suomi -ryhmään, jossa suunnitellaan jo seuraavaa mahdollista koulutusta, jossa kameran perusteita käydään läpi. Tällaiseen haluan ehdottomasti osallistua!



Mielestäni tämä kamera on kyllä älyttömän kaunis ja menee asusteesta oikeanlaisen hihnan kanssa. Itse ajattelin tilata perusmustan nahkaisen hihnan sekä Be my rockstar -mustahopeisen koruhihnan. Molemmilla hintaa oli noin 27€/kpl, joten eivät mielestäni kovin kalliita. Kameran mukana tuli kylläkin Olympuksen perushihna, mutta en voi vastustaa kiusausta, kun noin sieviä hihnoja on tarjolla!

Mikä tässä on aivan loistavaa on Olympuksen puhelinsovellus ja mahdollisuus yhdistää kamera puhelimeen. Kun puhelin ja kamera ovat keskenään wifi-yhteydessä, voi kuvia siirtää vaivatta kamerasta puhelimeen ja puhelinta voi lisäksi käyttää kauko-ohjaamiseen. Eli kameran voi asettaa haluamaasi paikkaan ja puhelimella ohjata kameraa ottamaan kuvan. Ihan huippuominaisuus esimerkiksi ryhmäkuviin! Myös loistavana puolena tässä kamerassa on kääntyvä kosketusnäyttö, jonka avulla saa loistavasta otettua vaikkapa selfien tai käännettyä näytön helpottaakseen haastavia kuvakulmia.



Olen nyt kiireisen viikon lomassa kerennyt kameraa jo testailla perustoiminnoiltaan. Ensivaikutelma on, että kameran käyttöjärjestelmä on mielestäni selkeä ja hyvin opastettu. Eli aiempaa kokemusta tämänkaltaisista kameroista ei mielestäni tarvitse osatakseen peruskäyttää tätä. Ihana lisä kamerassa on Art-suodattimet, joilla saa lukuisia erilaisia filttereitä kuviin valmiiksi jo kuvanottohetkellä. Myös osittain värillisiä kuvia saa suoraan kameran omalla ohjelmalla, mikä on myös loistava lisä. Kameran mukana tuli erillinen salama, mutta tätä en ole kerennyt muuta kuin kokeilemaan peruskuvassa ja mielestäni vaikutti ihan kelpo salamalta. Myös salamalle oli oma erillinen suojapussukka :)



Tässä vielä muutamia kuvia, joita olen kerennyt kameralla jo räpsimään (lukemattomien selfieiden lisäksi 😉).







Ei kommentteja