Syntymäpäiväkakku koiralle

Rakkaalla kääpiövillallamme oli 4-vuotissyntymäpäivät tällä viikolla ja päätin, että etsin netistä jokin yksinkertaisen kakkuohjeen ja leipasen kakun! Olen melko surkea leipuri, mutta paineita ei ollut niin paljon, koska kakku oli tulossa koiralle ;)
 
Synttärisankari uuden lelunsa kanssa
 
 
Olen aina tehnyt jonkin kinkku-/herkkulautasen koirien synttäreiden kunniaksi, mutta tällä kertaa päätin tosiaan kokeilla jotain uutta. Googlesta etsiessä ei kovin montaa suomalaista ohjetta tullut vastaan. Ne, joita löysin, sisälsi yleensä maksalaatikkoa tai koiran valmisruokaa ja niistä oli koottu kakut. Tiedän jo valmiiksi, että villiksemme ei ole maksalaatikon suurin ystävä, saati sitten valmisruokien, kuten Cesarien yms. Mutta kun etsin ohjetta englanniksi, niin alkoi vaihtoehtoja tulla useita. Osasta resepteistä olin epäuskoinen, että ovatko nämä todella koirille sopivia ja yritin etsiä sopivista raaka-aineista lisätietoa. Päädyin youtubesta löytyvään Media Animal TV:n ohjeeseen, johon kuului muun muassa sokeritonta maapähkinävoita ja banaania. Puolitin ohjeen, sillä tutorialissa kakkua leivottiin isoille koirille ja meillä suurin osa olisi mennyt roskiin. Tämä resepti kuulosti minusta lupaavalta, sillä villiksemme jostain syystä tykkää makeista herkuista kaikista eniten. Päätin itse käyttää jauhoina tavallista vehnäjauhoa, sillä en ole koskaan huomannut koirallani yliherkkyyttä viljoihin ja tiesin, että se ei syö kakkua kokonaan, korkeintaan pienen palan. Mutta jos ei halua koiralle antaa vehnäjauhoja, voi ne korvata ainakin maissi- tai riisijauhoilla. Maapähkinävoi sokerittomana on proteiinipitoinen lisä koiralle ja hunajaakin sai antaa pienissä määrin. Tavallisia maitotuotteita ei ole suositeltavaa antaa koirille, vaan aina täytyisi aina olla laktoositonta (tätäkin hyvin harvoin). Tässä resepti kakkuun:


Maapähkinävoi-banaanikakku koiralle

75g      sokeroimatonta luomumaapähkinävoita
½         banaani
1dl       vehnäjauhoja
1tl        leivinjauhetta
0,25dl  öljyä 
½ dl     vettä
½ dl     laktoositonta maitoa
2          kananmunaa
0,25dl  hunajaa

Tasaiseksi sekoitettu taikina

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm). ja laita seos uuniin 160 asteeseen. Kakkua voi paistaa uunista riippuen 20-40min (itse paistoin sitä noin 30min ja varmistin hammastikulla taikinan kypsyyden).
 
Kypsä kakkupohja



Kun kakku oli valmis, annoin sen jäähtyä hetken. Koristeeksi kakun päälle levitin laktoositonta tuorejuustoa, jonka koostumusta notkistin hunajalla. Koristeeksi voi kukin laittaa oman koiransa lempiherkkuja, itse laitoin kana-riisiherkkupaloja ja nappuloita 😊  Villiksemme tykkäsi kovasti kakusta ja oli hauska seurata, kun se närppi kakusta palasia! Kuten arvelin, kakusta syötiin vain 1/4 ja syömiseen osallistua kaksi kääpiövillaa. Täytyy sanoa, että kakku tuoksui aivan ihanalle ja tokihan sitä olisi voinut itsekin syödä. Ehkä tässä tapauksessa olisi pitänyt itseltä jättää koristeet pois 😉 Maistoin kyllä taikinaa ja se maistui voimakkaasti maapähkinävoille ja oli hyvin sokerittoman makuinen. Mutta kakkuhan olikin koirille. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä reseptiä seuraavan kerran, kun rakkaalla karvapallollasi on juhlapäivä!
 

Ei kommentteja