Pigmenttimuutosten hoitaminen ja ehkäiseminen edullisesti - The Ordinary

Ensimmäistä kertaa viime kesänä huomasin, että minulle oli ilmestynyt pigmenttimuutoksia ylähuuleeni. Olimme aurinkolomalla ulkomailla ja ensimmäisen allaspäivän jälkeen, kun kävelin huoneeseeni sisälle, niin tosissaan säikähdin, kun katsoin peiliin - kasvoiko mulle yhden päivän aika järjettömät viikset?!! No ei kasvanut, mutta pigmenttimuutoksia huulessa oli tapahtunut, joka aiheutti sen, että kauempaa katsottuna ylähuuleni vähän näytti viiksekkäältä. Huulessa oli selvästi tummempia kohtia ja myös huulirajaani oli tullut pisamia. Avopuoliso vakuutteli, että ei oo pahannäköinen eikä näytä viiksiltä, mutta kyllähän se omaan silmään näytti! Yritin suojata loppureissun erityisesti kasvoni korkeammalla suojakertoimella, mutta ei se muutos tietenkään vaalentunut enää, kun koko ajan altistui auringolle ja pigmenttimuutos oli jo päässyt valloilleen.

Reissun jälkeen Suomessa ei ollut kovin hyvät kesäsäät ja rusketus alkoi vaalentua, kuten myös ylähuuleni muutokset. Vaikka suojasin huulen, niin aina monen tunnin auringossa oleskelun jälkeen se alkoi tummua uudelleen. Loppukesäkään (yllättäen 😃) ei ollut mitenkään helteinen ja pigmenttimuutokset eivät tummuneet enää niin tummaksi kuin ulkomailla ollessani. Kuitenkin peilikuvasta minua tuijotti takaisin omasta mielestäni Viiksi-Wallu. Loppukesästä tutkailin jo erilaisia pigmenttivoiteita, mitä tähän olisi voinut käyttää. Avenella, Louis Widmerillä, Eucerinilla, Vichylla ja Detrialla kaikilla oli tähän tarkoitukseen soveltuvia voiteita ja ensimmäisellä kolmella mainitsemallani oli ihan tästätuotteet näihin muutoksiin. Syksy kuitenkin oli jo pitkällä ja muutokset vaalentuneet, joten ajattelin, että ensi keväänä sitten hyvissä ajoin otan tämän asian uudelleen esille.

No enpäs muistanutkaan tätä niin aikaisin keväällä, kun olisi ollut hyvä, mutta onneksi kuitenkin muistin! Kävin katselemassa nuita samoja voiteita kuin viime vuonna ja mieleeni muistui talvella lukemiani juttuja The Ordinaryn tuotteista. Päätin etsiä netistä, oliko heillä tähän jotain tuotteita, joista voisi olla apua ennaltaehkäisevästi pigmenttimuutoksiin. Ordinaryn omilta sivuilta löytyikin suoraan listaus, mistä tuotteista on pigmenttimuutoksiin apua! Muutenkin heillä oli niin houkutteleva valinta erilaisia ihonhoitotuotteita ja edulliseen hintaan. Suurin osa tuotteista maksaa alle 10€/kpl, mikä tuntuu tosiaan älyttömän halvalta. Lisäksi etuna on se, että koska tilaus tulee EUn sisältä Iso-Britanniasta,  ei tarvitse maksaa mitään ylimääräisiä kuluja tulliin. Kirsikkana kakun päällä yli 25€ tilaukset toimituskuluitta - eikö kuulostakin liian hyvältä! 😃
 

 
Heidän sivuillaan pigmenttimuutoksiin oli listattu seuraavat tuotteet:
 
Example regimen for pigmentation issues (regimen guide):
 
AM: Alpha Arbutin 2% + HA, Niacinamide 10% + Zinc 1%, Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10%;

PM: Alpha Arbutin 2% + HA, Azelaic Acid Suspension 10% or Advanced Retinoid 2%

Suuren kysynnän vuoksi osa näistä tuotteista oli myyty loppuun, kun olin tilausta tekemässä, mutta onnistuin saamaan itselleni Alpha Arbutin -seerumin ja Niacinamide seoksen yllä olevasta listasta. Arbutin on tuttu tuote varmasti monelle suomalaiselle ja sitä on markkinoitu monta kymmentä vuotta. Itsekin vielä muistan Detrian Arbutin -mainoksen, jossa tätä tuotetta markkinoitiin esimerkiksi punoittavalle iholle. Muistikuvani mukaan mainoksessa puhuttiin suomalaisesta kuperoosaihosta ja kuinka arbutiinilla voi auttaa tätä vaivaa. The Ordinary kertoo sivuillaan arbutinin vähentävän läiskien ja hyperpigmentaation muodostumista. Tässä seerumissa on käytetty Alpha Arbutinia, joka on tehokkaampi kuin tavallinen Arbutin ja Beeta Arbutin. Sen lisäksi kyseinen seerumi sisältää hyaluronihappoa, joka on myös ollut esillä paljon hyvien ominaisuuksiensa vuoksi. Hyaluronihappo auttaa ihoa säilyttämään kimmoisuutensa ja  myös suojaa sitä. Eli aivan loistava lisä arbutinin kaveriksi. Tätä olen nyt käyttänyt reilu kuukauden verran ja olen kyllä tykännyt siitä paljon. Aurinkoisista päivistä huolimatta ylähuuleni pigmentti ei ole tummut tähän mennessä niin paljon kuin viime kesänä. Toinen pigmenttimuutoksia ehkäisevä tuote oli niacinamide + zink -seos. Niasiini kuuluu B-ryhmän vitamiineihin ja se aktivoi pintaverenkiertoa sekä rauhoittaa ihon punoitusta. Sinkki puolestaan on myös tuttu tuote ihonhoidossa ja se auttaa erityisesti haavojen paranemisessa ja ehkäisee talin muodostumista. Eli superhyvästä seoksesta on tässäkin kyse!
 
 
 
 
 
 
Näiden lisäksi ostin pintakosteuttavan voiteen kasvoille sekä hyaluronihappo+B5-vitamiini seoksen. Natural Moisturizing + HA -voide on yllättävän kosteuttavan tuntoinen, vaikka se kosteuttaakin vain pintaihoa. Tämä on ollut näin kesäaikaan hyvä yövoiteenakin ja toimii myös meikin alle aamulla. Mielestäni se imeytyy ihoon hyvin ja jättää siihen kivan ja kosteutetun tunteen. Sen ainesosat ovat sellaisia, joita ihosta löytyy luonnostaan ja tämä vahvistaa niiden toimintaa. Myös tässä on tosiaan hyaluronihappo lisäksi, joka auttaa vähentämään esimerkiksi ryppyjä. Ostin myös hyaluronihappo+B5 -vitamiiniseoksen, jossa minua kiinnosti erityisesti tuo B5-vitamiini (pantoteenihappo). Sen sanotaan kosteuttavan myös ihoa, joka on totta kai tärkeää ihon hyvinvoinnin kannalta. B-ryhmän vitamiinit myös korjaavat ihon pieniä vaurioita ja edistävät kollageenin muodostumista. Ajattelisin, että myös tästä on apua pigmenttihäiriöihin juuri tuon korjaavan ominaisuuden vuoksi.
 
 
 
Tällaisella setillä olen lähtenyt taistelemaan pigmenttimuutoksia vastaan ja olen ollut kyllä tyytyväinen. Todellisen tehon näkee varmasti vielä, jos ja kun meillekin Suomeen saapuisi kunnon aurinkoiset ilmat! Tilaamissani The Ordinaryn tuotteissa on vielä plussaa se, että kaikki näistä oli hajusteettomia. Heillä on kattava valikoima erilaisia tuotteita ja olen varma, että pienellä etsinnäillä löytyy apua moniin muihinkin iho-ongelmiin kuin pigmenttimuutoksiin. Lämmin suositus siis tälle merkille.
 
 

 
 
Jos et ole vielä tutustunut tämän merkin tuotteisiin, niin niistä löytyy paljon hyviä suomalaisia blogikirjoituksia ja kokemuksia. Myös englanniksi näistä löytyy kattavasti tietoa ja erityisesti kokemuksia ihonhoidoissa. On ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan loistava ja tutustumisen arvoinen. Check it out --> http://theordinary.com/
 

Ei kommentteja