Painajaismaisen rasvainen, mutta kuiva sekaiho kuriin!

Mulla on aina ollut sekaiho, mutta viimeaikoina olen joutunut todella kamppailemaan kasvojeni ihon kanssa. T-alue on ollut todella rasvainen otsan ja nenän alueelta, kun taas leuka on ollut ihan kuiva. Rasvaisuutta on ollut paljon myös poskipäillä, joka on jokseenkin uusi ilmiö mulle! Otsa ja nenä ovat oireilleet ennenkin, mutta nyt puolet kasvoista on ollut ällöttävän rasvakerroksen peitossa työpäivän päätteeksi. Olen kokeillut eri voiteita yöksi, koska ajattelin ensin niiden olevan liian rasvaisia. Kevyempään version siirtyminen ei kuitenkaan auttanut - kokeilin myös klassisen virheen, että jätin voiteen kokonaan laittamatta. No se ei tietenkään ole hyväksi iholle, mutta ei myöskään auttanut mitään rasvaisuutta ajatellen. Ihon hoitamatta jättäminen on harvoin ratkaisu iho-ongelmiin!

Olen kuullut sanottavan, että joskus kuiva iho puskee myös rasvaa ihon läpi, koska yrittää itse kosteuttaa liian kuivaa ihoa ja tämän vuoksi iho menee epätasapainoon ja rasvaiseksi. Eli päätin lähteä hakemaan apua ihon ongelmiin tasapainottavien, mutta silti kevyesti kosteuttavien tuotteiden avulla. Yksi lempparibloggaajistani (Iines / iinesaaltonen.fi) on useaan otteeseen kirjoittanut ja kertonut latvialaisen luonnonkosmetiikkasarja Mossan tuotteista ja olen usein miettinyt, että niitä pitäisi kokeilla. Ne ovat ensinnäkin niin herkullisen näköisiä pakkauksiltaan, että ne jo itsessään houkuttelee! Lisäksi hintakin on mielestäni edullinen ottaen huomioon, että tuotteet ovat ECOCERT-sertifioituja. Tuotteisiin on käytetty pohjoismaissa kasvaneiden marjojen aktiiviaineita ja niissä on runsaasti antioksidantteja. Superlisänä että tuotteita ei ole testattu eläimillä 💖 Kuulostaa siis enemmän kuin hyvältä!
 


Etsin tosiaan tasapainottavia tuotteita ja erityisesti kasvovettä sekä päivävoidetta, jota käytän meikin alla. Moni saattaa jättää kasvoveden käyttämättä, mutta itse olen kokenut sen todella tärkeäksi osaksi ihonhoitoa - lisäksi se auttaa voidetta imeytymään ihoon paremmin. Kasvovedeksi päädyin valitsemaan Mossa Skin Solutions -mustaherukkakasvoveden*. Sen kuvailtiin olevan hyvä juurikin epätasapainossa olevalle ja tukkeutuneelle iholle. Kasvovesi estää ihohuokosten tukkeutumisen, kosteuttaa ihoa ja tasapainottaa ihon öljyntuotantoa. Sain tuotteet 25. päivä tammikuuta ja aloin käyttää niitä samantien. Ai että kasvovesi tuoksui hyvälle! Niin kuin muutama saattaa jo tietääkin, niin en kestä kovin voimakkaita tuoksuja migreenini vuoksi, mutta tässä kasvovedessä tuoksu oli sellainen, jonka minäkin kestin. Ihanan mustaherukkainen ja makea! Kasvoveden jälkeen iholle jää ihanan fresh olo, jonka voi sitten viimeistellä sopivalla voiteella. Tämän mustaherukkakasvoveden sanotaan olevan hyvä myös mustapäiden sekä aknen hoitoon ja se sopii vaikkapa teini-ikäisenkin iholle.
 
 


Mossan tuotesarjasta päivävoiteeksi valitsin syväkosteuttavan ja ravitsevan Moisturising Antioxidant - päivävoiteen*. Siinä on todella kevyt koostumus, vaikka onkin kosteuttava tuote ja sopii mielestäni erinomaisesti meikin alle. Voide myös imeytyy ihoon nopeaa ja senkin puolesta toimii meikin alla. Tässä voiteessa on mustikkaa, E-vitamiinia ja hyaluronihappoa, jotka suojaavat, ravitsevat ihoa sekä hidastavat ikääntymisen merkkejä iholla. Tässä tuoksu oli huomattavasti paljon miedompi kuin kasvovedessä! Olen kyllä niin vakuuttunut näistä tuotteista, että taidan tilata samalta sarjalta myös yövoiteen nykyiseni tilalle.
 


Tässä kaksi yksinkertaista ja edullista tuotetta, joiden avulla olen saanut rasvoittuvan, paikoin kuivan ihoni alle kuukaudessa kuriin! Muutokset huomasin jo ensimmäisen viikon aikana ja tää kombo selvästi oli hyväksi iholleni. Vielä on muutamia kuivia kohtia, joihin tarvii tehokosteutusta, mutta rasvaisuus on kadonnut ainakin 90%. I'm amazed! Vielä on muutamia päiviä siellä täällä, jolloin ihon rasva tulee vielä pintaan, mutta niitä päiviä on vain kourallinen - silloinkin olen yleensä tehnyt jotain fyysistä ja saanut pienen pintahien aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan en malta odottaa, et pääsen testaamaan Mossalta myös myös tuoteitta. 💖 #mossaonpop






* postaus sisältää affiliate-linkkejä


Ei kommentteja