Hämähäkkiverisuonen poistaminen kasvoilta laserilla

Postailinkin Instan puolelle jo hiihtolomalla kuvaa, jossa kerroin, että olen menossa poistattamaan hämähäkkiverisuonta kasvoiltani kahdesta kohdasta. Olen miettinyt tätä jo todella pitkään ja nyt vihdoin sain aikaiseksi poistattaa ne. En edes tiedä, miksi olin tuskaillut asian kanssa ja yrittänyt vaan saada peitettyä kohtaa vaikka millä meikkivoiteella ja peiteaineella. Sitten, kun toinen verisuonen purkaus ilmestyi kasvoilleni, niin päätin tehdä asialle jotain. 


Hämähäkkiverisuonet poskipäässä ja nenässä


Kävin ensin tammikuun alussa konsultaatiossa, jossa lääkäri katsoi verisuoniani. Konsultaatiossa kävi ilmi, että tämä isompi verisuonenpurkaus poskipäässä olikin itseasiassa kaksi pinnalle noussutta verisuonta ja se teki siitä erityisen näkyvän. Toinen pienempi, joka oli nenävarressani, oli yksi purkautunut verisuoni, joka todennäköisesti ajansaatossa leviäisi isommaksi. Varasin ajan tosiaan hiihtolomalle, koska ajattelin, että jos kohta menee oikein punaiseksi, niin olen ainakin lomalla enkä töissä. Tämä osoittautui kyllä turhaksi murheeksi ja minulle sanottiinkin, ettei se sen punaisempi/näkyvämpi ole toimenpiteen jälkeen kuin ennenkään.


Verisuonen purkauma ilman meikkiä

Jännitin vähän laseria, sillä en ole koskaan käynyt laserhoidossa tai nähnyt sen toimintaa. Ajattelin, että se kävisi todella kipeää tai toimenpide olisi muuten epämiellyttävä. Loppujen lopuksi koko homma oli todella nopeasti ohi ja ei mielestäni käynyt ollenkaan kipeää! Säpsähtelin kyllä aina, kun laseria käytettiin, mutta se oli enemmänkin automaattinen reaktio kuin se, että se olisi käynyt kipeää.  Joudun todennäköisesti käymään vielä toisen kerran, sillä näissä kohdissa näkyy haalealla vielä punaiset kohdat. En ole kyllä ihan varma, että lähteekö tuo läiskä poskipäässäni kokonaisuudessaan pois vai onko siihen jäänyt haalea arpi. Minulla nimittäin on sellainen muistikuva, että silloin pari vuotta sitten tämä kaikki alkoi finnistä tuossa poskipäällä - jota minä menin tietenkin räpläämään ja puristelemaan. Sen jälkeen siihen tuli hämähäkkiverisuoni, joka levisi isommaksi sitten myöhemmin.


Viikko laserin jälkeen


Parantumisvaiheessa poistokohdassa oli ikään kuin rupi, jota sitten rasvailin ja yritin hoitaa. Toimeenpiteen tehnyt henkilö sanoi, että poiston jälkeen alta voi nousta myös talia pintaan, mutta sitä ei saisi mennä sörkkimään, vaan pitää vaan rasvailla kohtaa :) Joku voi ajatella, että tällaisen verisuonen poistaminen on turhamaista, mutta mielestäni se ei kyllä ole. Oma verisuoneni oli käytännössä melkein lila ilman meikkiä ja se ei todella meinannut peittyä millään peiteaineella. Tai sitten se peittyi joksikin aikaa ja päivän mittaan tuli taas näkyviin. Itse kiinnitin siihen huomioita koko ajan, kun katsoin itseäni peilistä. Joten suosittelen kyllä todellakin menemään laserin alle, jos sinulla on tällainen ja se sinua vaivaa. Hyvin vaivaton tapa ja itselläni vaikutti kyllä positiivisesti peilistä tuijottavaan kuvaan :) Pieni asia toiselle, iso minulle!



Ennen - Viikko jälkeen - Kaksi viikkoa jälkeen








Ei kommentteja