Hormonaalinen migreeni - kokeilussa uusi ravintolisä Female Complex

Olen varmaankin maininnut jo useamman kerran, että minulla on hormonaalinen, kroonistunut migreeni. Tämä on kyllä yksi ikävimmistä vaivoista, joita nainen voi kaverikseen elämäänsä saada. Olen sairastanut migreeniä 10-vuotiaasta asti, mutta teinivuosina se katosi kokonaan. Päänsärkyä jäi jonkin verran, mutta se pysyi kurissa ihan tavallisilla särkylääkkeillä. Kun täytin 23 vuotta, niin migreeni heräsi uudelleen ja ihan rytinällä! Vietin tuolloin useita lyhyempiä ajanjaksoja osastolla kipujeni vuoksi, mutta koskaan ei löytynyt mitään suoranaista helpotusta migreeniini. Matkan varrella olen kokeillut useita esto- ja täsmälääkkeitä, lisäravinteita, akupunktiota ja kaikenlaisia hoitoja, mutta särkyni kerkesi valitettavasti kroonistua ennen kuin sain kunnollista apua vaivoihini.
 
Nyt 28-vuotiaana olen oppinut elämään pääni kanssa melko kivasti! Pääsääntöisesti pystyn tekemään töitä aivan normaalisti, voin harrastaa kevyttä liikuntaa, kuten esimerkiksi uintia ja kävelyä ja muutenkin nauttimaan elämästäni. Yritän mahdollisimman paljon olla miettimättä asioita, joita en voi tehdä, koska silloin yleenä alkaa harmittaan ja ajatukset menevät hieman negatiivisimmiksi. Viimeiset kaksi vuotta olen kulkenut yksityiselle lääkärillä Botox-hoidoissa ja olen kokenut sen hyväksi migreenilleni. Kyllähän tuon hoidon aloittaminen jännitti ihan hirveästi, koska kyseessä on todella voimakas "myrkky", jota kehoon laitetaan. Onnekseni siitä ei tähän mennessä ole tullut minulle mitään haitallisia sivuvaikutuksia ja kokemukset ovat olleet tosiaan positiivisia.
 
Hormonaalinen migreeni valitettavasti on yksi vaikeimmista migreeneistä hoitaa, sillä se on niin sidoksissa naisen hormonitoimintaan, jonka me kaikki tiedämme heilahtelevan muutenkin välillä ihan miten sattuu 😃 Minulla nämä heilahdukset näyttäytyvät migreenin muodossa ja niitä on todella monta kuukausittain: noin 10 päivää kovempia särkyjä ja pientä päänsärkyä päivittäin. Mielestäni yksi syy, jonka takia mikään kokeilemistani hoidoista ei ole täysin tehonnut, on se että kaikilla näillä on pyritty yleensä aina hoitamaan juuri tätä migreeniä ja päänsärkyä, joka on jonkin muun toiminnan aiheuttama vaiva. Olen miettinyt, voisiko tähän paremmin vaikuttaa, jos keskityttäisiin hoitamaan itse tätä säryn todennäköistä aiheuttajaa, eli hormonitoiminnan vaihtelua. Hormoneja minulla on kyllä yritetty saada kuriin e-pillereiden ja hormonilaastareiden avulla, mutta ne ovat yleensä vain pahentaneet migreeniä. Hormonilaastari tuntui toimivan välillä paremmin, mutta sitten ilmeni ikäviä sivuvaikutuksia, kuten hiustenlähtöä ja kierron pidentymistä, joka pisti koko systeemin sekaisin. Uusia kokeiluja on aina inhottava lähteä testaileen siinä mielessä, ettei koskaan voi olla varma pahentaako se nykyistä tilannetta vai voisiko se helpottaa.
 
Puolisoni on aktiviisesti lueskellut netistä tähän liittyvistä asioista ja hän törmäsi NORDIQ Nutrition Female Complex -ravintolisään, jonka on luvattu tasapainottavan hormonitoimintaa ja terveyttä. Päätin samantien, että haluan kokeilla tätä tuotetta, sillä en vielä ollut juuri spefisti hormonitoimintaa tasapainottavaa lisäravinnetta kokeillut. Tämä valmiste sisältää tuorepakastekuivattujen kasvien osia sekä bioaktiivisen/koentsyymi-muotoisen B6-vitamiinin muodon, joka osallistuu hormonitoiminnan säätelyyn. Tuotteen on kerrottu auttavan tukemaan mielialaa, PMS-oireita sekä myös vaihdevuosioireita. Kirsikkana kakun päällä on se, että tuote on täysin lisä- ja täyteaineeton! Tämä on ehdottomasti suuri plussa, sillä emme varmasti tarvitse enää enempää lisäaineita kehoomme, kuin mitä sinne jo nyt tulee.

Nordiq Nutrition - Female Complex


Sisältö tässä ravintolisässä on mielenkiintoinen! Siihen sisältyy muun muassa ruusujuurta, kudzujuurta, sarviapilan siementä, kamomillaa ja koiraheisin kaarnaa. Suurin osa näistä on minulle vain nimellisesti tuttuja ja osa aivan vieraita. Googlailemalla näistä löytyy lisätietoa ja mikä mielestäni on tärkeintä, on se että ainekset ovat todella luonnollisia. Itse kapseli on melko suurikokoinen, mutta se on ihan täynnä sisältöä, joten pienemmäksikään sitä ei olisi voinut tehdä.

1 kapseli sisältää: Dong Quai (Angelica sinensis) 150 mg
Luomu hibiskuksenkukka-vihreäteesekoitus100 mg
Luomu persiljanlehti 100 mg
Kudzujuuri (Pueraria lobata) 50 mg
Ruusujuuri 50 mg
Luomu sarviapilan siemen 25 mg
Kamomilla (Matricaria recutita) 25 mg
Koiraheisin kaarna 25 mg
*pakastekuivattu
Kasviskuorilo (hydroksipropyylimetyyliselluloosa) 118 mg
B6-vitamiini (pyridoksaali-5-fosfaatti) 20 mg 1429*
*% vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Gluteeniton - Maidoton - Soijaton.
 




Olen käyttänyt tuotetta vasta kuukauden verran ja päänsäryn kannalta en ole näin lyhyessä ajassa huomannut suuria muutoksia. Sen sijaan huomasin kyllä PMS-oireiden lievenemisen, sillä vatsani ei ollut läheskään niin kipeä, kuin mitä ne normaalisti on. Normaali jokakuukausinen ärsytys ja pinnan kireys kyllä olivat vielä tallessa, katsotaan ottaako vielä kuukauden päästä pienetkin asiat päähän yhtä paljon ;) Tiedostan, että tuotetta täytyy käyttää pidempään, jotta huomattavia muutoksia on mahdollista havaita ja aion sitoutua kyseiseen tuotteeseen ainakin vielä toisen/kolmannen purkin verran, jolloin kokeilusta tulisi noin 4-6kk mittainen. Odotan mielenkiinnolla, että onko tällä vaikutusta hormonaaliseen migreeniin, joka suurimmaksi osaksi johtuu hormonitasojen vaihtelusta. Myös jotkin ravintolisät voivat tunnetusti helpottaa migreenin oireita, vaikka sellaista ei minun kohdalleni ole vielä sattunutkaan. Uskon itse kyllä lisäravinteiden voimaan ja olen avoimin mielin tuotteen suhteen! Yksi syy, miksi kirjoitan postauksen jo tässä vaiheessa on se, että haluaisin kuulla teiltä, että onko joku muu testaillut tätä tuotetta ja millaisia vaikutuksia olette siitä huomanneet? Olisi ihana kuulla teidän kokemuksia, joten jättäkää kommenttia! :)


Ps. Kuinka kaunis voi olla lisäravinnepurkki?? :)

*postaus sisältää affiliate-linkin


 

Ei kommentteja