Kaksi loistavaa tuotetta nopeampaan hiustenkasvuun ja hiuspohjan hyvinvointiin!

Viime vuonna alkoi tama hiustenlähtörumba, josta olen täälläkin kirjoittanut ja instassa maininnut  (löydät postauksen tästä). Ensimmäinen merkittävämpi hiustenlähtö tapahtui viime vuoden keväällä. Hiustenlähtöä kesti muutaman kuukauden ja yritin silloinkin siihen kokeilla kaikenlaisia konsteja ja lisäravinteita. En tiedä, millainen vaikutus näillä kaikilla asiaan oli, mutta kesällä hiustenlähtö väheni huomattavasti. Ajattelin, että selvisin tästä kuitenkin säikähdyksellä, sillä hiuksia oli vielä paksusti päässä! Kirjoitin silloin täälläkin, että tämän kanssa pärjään vielä hyvin, mutta toivoisin ettei hiuksia lähtisi enää enempää. Syksy koitti ja sama homma taas - hiustenlähtö alkoi vilkastua. Otin samat keinot käyttöön, mutta tällä kertaa hiustenlähtö ei päättynytkään niin nopeaa. Nyt sitä on lähtenyt viime syksystä lähtien melkeinpä tähän pisteeseen saakka. Nyt on selvästi kesän aikana tilanne rauhottunut eikä hiuksia ole lähtenyt samoissa määrin. Suihkun jälkeen huomaan, että niitä irtoaa vain muutamia!
 
 
Tämän kauden myötä hiukseni ohentuivat merkittävästi ja niin, että sen huomasi muutkin kuin minä. En aluksi syksyllä säikähtänyt tätä niin pahasti, kun ajattelin, että niitä lähtee taas vain hetken. Ajattelin myös, että se ei tulisi vaikuttamaan niin paljoa hiusteni paksuuteen, koska ei se viimeksikään sitä tehnyt. Olin selvästi väärässä asian suhteen ja huomasin, että päälaelle nostettava sotkunuttura oli vain varjo entisestään. Aiemmin nuttura oli iso, kiinteä pallo, joka pysyi koko päivän muodossaan ja sievänä. Nyt nuttura on keskeltä kahtia jakautunut, ohkainen rusetti. Tämä oli minulle sellainen paikka, jonka jälkeen oikeasti tajusin, että hiukset ovat ohentuneet roimasti. En vieläkään tiedä, mikä tähän on syynä.. epäilen viime vuoden lääkekokeiluja migreeniin, sillä testissä oli mm. myös hormonivalmisteita, joiden sivuhaittana oli hiustenlähtö. Tämän lisäksi estolääkkeenä oli myös valmiste, joka on ihan tunnettu siitä, että hiukset voivat ohentua. En tiedä, oliko tämä yhdistelmä aivan liikaa hiuksilleni ja nyt kävi näin. En ole koskaan kuitenkaan jättänyt kokeilematta migreenilääkettä sen takia, että sivuoireet olisivat epämielyttävät ja melko harvoin niitä inhottavia sivuoireita edes tulee! Joten en osannut pelätä asiaa tuolloinkaan, kun lääkkeet aloitettiin.
 
Sitä en tiedä, että miksi hiustenlähtö jatkui tällä kertaa näin pitkälle. Kävin työterveyslääkärillä tammikuussa asian tiimoilta ja päänahkaani tutkittiin jonkin verran. Päänahassa ei näkynyt mitään poikkeavaa ja lääkäri halusikin ottaa seuraavaksi verikokeet. Verikokeista hän halusi nähdä arvot, jotka yleensä vaikuttavat hiuksiin, kuten sinkki, kilpirauhanen, kupari jne. Mitään selittävää tekijää ei kuitenkaan näistä kokeista löytynyt. Lääkäri kertoi, että joskus näitä hiustenlähtökausia tulee naisille ja yleensä selitystä ei löydetä. Hän ei ottanut niinkään kantaa migreenin hoitoon käytettävien lääkkeiden osuudesta tähän, mutta sanoi, että kyllä sekin on mahdollista. Positiivista tässä kaiken keskellä oli se, että keväällä huomasin, että minulle on selvästi kasvamassa uusia hiuksia ja pääni oli ympäriinsä täynnä sellaista 5cm pituista hiusta, jotka aluksi olivat ihan pienen pieniä tököjä jakauksessani.  Nyt ne ovat jo kasvaneet sen verran pidemmiksi, että ne eivät enää törrötä kohti taivasta :D Lisäksi hiustenlähtö on vähentynyt todella reilusti viimeisen kuukauden aikana.
 
Minulla oli kevään käytössä kaksi täsmätuotetta, joilla arvelen olevan suurikin vaikutus näiden uusien hiusten syntymiseen ja nopeaan kasvuun. Kuulin ystävältäni todella positiivisia kokemuksia Marc Anthonyn biotiinia sisältävästä hiusöljystä ja päätin ostaa tuotteen kokeiluun. Kyseinen kosteuttava öljy sisältää sheavoita sekä kookosöljyä, jotka auttavat kuivia hiuksia elpymään. Mielenkiintoisin aine tuotteessa oli mielestäni biotiini, jota itse yleensä olen nauttinut vain suun kautta. Olen käyttänyt tätä öljyä nyt noin kuuden kuukauden ajan ja olen varma, että tuote on edistänyt hiustenkasvuani ja vahvistanut hiuksiani. Vaikka tama kasvatusprosessi on pitkä ja kivinen, niin hiukseni eivät ole aiemmin kasvaneet yhtä nopeasti kuin mitä ne nyt ovat. Noista lyhyistä hiuksista asiaa on helppo vertailla, sillä ne tosiaan olivat ihan pieniä alkukeväästä. Itse käytän tuotetta kerran päivässä kosteisiin hiuksiin 2-3 painallusta, jotka hieron käsiini ja käyn hiukset haroen läpi. Hieron tätä myös päänahkaan, sillä kosteisiin hiuksiin laitettuna tuote ei ollenkaan tee hiuksistani rasvaisen näköisiä. Kuitenkin, jos haluan tuotetta laittaa kuiviin hiuksiin myös, laitan sitä hieman vähemmän. Täytenä plussana tässä tuotteessa on ihana kookostuoksu, joka ei ole kuitenkaan liian pistävä! Ei ole toistaiseksi ollut migreenini kannalta triggeröivä tuoksu.
 
 
 
 
Toinen Iineksen blogista bongaamani tuote, johon olen täysin ihastunut, on Weledan ravitseva hiusvesi. Tätä on menossa nyt toinen purkki, enkä aio tuotteesta ihan hevin luopua! Hiusveden kerrotaan ravitsevan ja vahvistavan hiuksia, vähentävän hiustenlähtöä, parantaa hiuspohjan kuntoa ja edesauttaa hiustenkasvua. Todella mielettömät lupaukset ja koen kyllä, että tuote on lunastanut ne. Hiustenlähtö on vähentynyt huomattavasti ja uskon hiuspohjan hyvinnoinnilla olevan paljon tekemistä asian kanssa. Käytän tätä tuotetta lähes aamuin illoin ja kaadan hiusvettä suoraan ympäri päätäni, jonka jälkeen levitän sen käsin mahdollisimman laajalle alueelle. Tässä tuotteessa on jotenkin ihanan rauhoittava tuoksu ja se sopii täydellisesti illalle ennen nukkumaanmenoa levitettäväksi hiusvedeksi. Mielestäni tuote antaa kivasti myös tuuheutta, kun sitä levittää päänahkaan aamulla ja hieroo sen käsin ympäriinsä. Hyvinvoinnin tavaratalon sivuilla kerrotaan myös, että tätä voisi käyttää hiuksiin shampoopesun sijaan, mikäli hiukset eivät ole kovin likaiset. Tämä on vielä kokeilematta, mutta kannattaahan sekin testata!
 
 
 
 
Tässä olivat tosiaan kaksi itselleni mieluisinta tuotetta, joita olen tänä vuonna suunkautta otettavat biotiinin ja vitamiinivalmisteiden lisään kokeillut. Kokemukset ovat olleen positiivisia ja suosittelen tuotteita kyllä erityisesti niille, joilla on hiustenkasvun ja mahdollisesti hiustenlähdön kanssa ongelmia. Tämä on niin sanotusti turhamainen vaiva, mutta todella epämiellyttävä jokaiselle!
 


 

Ei kommentteja