Kokeilussa Morphe Fluidity -täyspeittävä meikkivoide

Morphe julkaisi jokin aika sitten paljon puhuttaneen Fluidity -meikkivoidesarjan, joka sisältää yhteensä 60 eri sävyä. Morphe kertoo Fluidity -meikkivoiteen olevan pitkäkestoinen (24h), täyspeittävä, pehmeän mattaisen lopputuloksen antava, hikoilun ja veden kestävä. Se ei lisäksi sisällä öljyjä, parabeeneja tai hajusteita. Fluidity -meikkivoidesarjasta sanotaan, että sarjasta löytyy sävy jokaiselle ihmiselle ja sen pitäisi myös sopia kaikille ihotyypeille. Tämä on siinä mielessä hassua, että yleensä kuivalle iholle sopii erilaiset meikkivoiteet kuin rasvoittuvalle iholle. Jännällä jäin odottamaan tuotteen testaamista!Käytin sopivan sävyn valitsemiseen Morphen sivuilla olevaa Find your shade -palvelua. Sävyn löytämiseen Morphen sivuilla kysyttiin kolme kysymystä, näet kuvakaappaukset alla ja minun valintani:
1. Valitsin sävyksi vaaleimman eli "Light" -vaihtoehdon. 2. Tämän jälkeen oman ihoni sävyksi taas kaikista vaaleimman "Very fair"


3. Viimeisenä valittiin oman ihon pohjasävy ja siihen valitsin vaihtoehdon "Neutral". En osaa sanoa, onko ihoni kylmän sävyinen vai neutraali; tässä minut sai valitsemaan neutraalin maininta ranteen verisuonten väristä. Neutraalissa niiden on kuvailtu olevan sekoitus sinistä, lilaa ja vihreää ja mielestäni kuvaus sopi minulle parhaiten. Lisäksi rusketun aina jossain vaiheessa, mutta yleensä menen ensin tosi punaiseksi.

Näiden valintojen jälkeen Morphe antoi kolme eri sävyvaihtoehtoa, josta valita itselle sopivin:         Ja tässä vaiheessa mulla meni sitten jokin pahasti pieleen 😀 Mielestäni valitsin tuon F1.20 -sävyn painamalla Add to bag -nappia, mutta jostain syystä ostoskoriin on päätynyt sävy F1.120 (kuva alla). Eli tässä vaiheessa sävy muuttui erittäin vaaleasta vaaleaksi. Todennäköisesti olen säätänyt jotain ja valinnut tuon samaa koodia muistuttavan tummemman sävyn. Harmillinen juttu! Tämä ei kuitenkaan estänyt minua kokeilemasta meikkivoidetta ja kirjoittamasta siitä, vaikka siitä ei minulle meikkivoidetta tulekaan tällä hetkellä ainakaan sävyn puolesta.


Koostumus
Koostumus on mielestäni hyvin mattameikkivoiteelle tyypillinen; kermainen ja enemmän paksuhko kuin vetinen. Iholle laittaessa meikkivoide levittyi mielestäni hyvin, mutta ensimmäisen kerran kokeilin samaan aikaan Morphen meikkisientä (kosteutettuna), jonka tilasin samassa tilauksessa meikkivoiteen kanssa. Lopputulos oli syystä tai toisesta aivan kaamea! 😱 Kaikki ihoni kuivat kohdat näkyivät tosi selvästi ja meikkivoide levittyi jotenkin epätasaisesti jättäen läiskiä varsinkin leuan seudulle. Huomasin tämän vasta kuin kävelin meikkipöydän valon äärestä luonnonvalon eteen käsipeilin kanssa. Ehkä en kosteuttanut pohjaa tarpeeksi hyvin tai käytin uutta meikkisientä jotenkin huolimattomasti. Morphen meikkisienihän on ihan erilainen koostumukseltaan kuin suosimani Beautyblender, paljon jämäkämpi! Päätin testata meikkivoidetta uudelleen seuraavana päivänä Beautyblenderin kanssa (myös kosteutettuna).Seuraavana päivänä laitoin pohjalle myös kosteusvoidetta ja kosteuttavaa primeria, jotta pohja olisi mahdollisimman hyvin kosteutettu ja kuivat kohdat eivät näkyisi niin selvästi. Tällä kertaa lopputulos  oli huomattavasti paljon parempi. Sävy vain on kyllä ihan väärä. Laitoin kasvojen toiselle puolelle Estee Lauderin Double Wear -meikkivoidetta, josta ajattelin että se voisi koostumukseltaan muistuttaa tätä Morphen meikkivoidetta. Halusin kokeilla näitä rinnakkain, jotta pystyn paremmin vertailemaan niitä keskenään. Alla olevasta kuvasta huomaatte varmasti, kummalla puolella on liian tumma sävy 😄

Meikkivoide kasvoilla ilman bronzeria tai poskipunaa, vasemmalla Estee Lauder ja oikealla Morphe .

Peittävyys
Moprhen meikkivoide on kyllä peittävä, varsinkin kerrostaessa. Yhdestä kerroksesta tulee samankaltainen pohja kuin Estee Lauderistakin, eli ei mielestäni ollenkaan liian tunkkainen. Kerrostamalla saa näyttävämmän ja peittävämmän pohjan, jolla ihon pienet virheet saa peittoon. Mielestäni äkkiseltään nämä kaksi meikkivoidetta näyttivät paljon samalta iholla.

Morphe Fluidity -meikkivoide sävyssä F1.120

Tuoksu
Tämä on minulle tuoksuherkkänä aina todella tärkeä asia. Fluidity -meikkivoide on onneksi hajuton ja se oli kerrottu toki heidän sivuillaankin. Meikkivoiteessa on kuitenkin sellainen oma tuoksu, joka muistuttaa usean peitevoiteen tuoksua, vähän sellainen maalimainen haju 😄 Pääasia kuitenkin, että se on mieto. Tuoksuttomuudesta paljon plussaa!

Meikkivoiteen kesto
Testasin meikkivoidetta koko päivän, vaikka toinen puoli kasvoista olikin aivan eri värinen. En ollut kuitenkaan menossa minnekään, missä se olisi haitannut, niin testaaminen onnistui kivasti ilman suurempaa häpeää. 😄 Vaikka levittämisen jälkeen Estee Lauderin ja Morphen meikkivoiteella en nähnytkään juuri eroavaisuuksia, niin päivän mittaan niitä kyllä tuli. Morphen puoli selvästi alkoi jäädä kiinni kuiviin kohtiini korostaen niitä aika ikävästi. Peittävyys pysyi mielestäni samana, mutta meikkivoide tosiaan alkoi elää kasvoilla jonkin verran. Rasvoittuvilla kohdilla Morphen meikkivoide sinnitteli yhtä hyvin kuin Estee Lauder; kiiltoa tuli kyllä, mutta todella hillitysti. En ole vielä löytänyt sellaista meikkivoidetta, jossa rasvoittuvuus ei tulisi ollenkaan esille päivän mittaan, jos et korjaa pohjameikkiä välillä. Paljon eroja kyllä löytyy siinä, että minkä verran tuo rasvaisuus pääsee esille ja siihen ongelmaan nämä mattaiset meikkivoiteet ovat ehdottomasti parhaita. 
Tulin siihen lopputulokseen kokeilun jälkeen, että minun kuivaan taipuva sekaihoni ei ole paras mahdollinen pohja tälle meikkivoiteelle ja meikkivoide on varmasti parempi rasvoittuvalle iholle. Varsinkin näin talvella ihoni on selvästi paljon kuivempi kuin muina vuodenaikoina, eli senkin puolesta tämä saattaa sopia minulle paremmin muina vuodenaikoina.

Oletko sinä ollut aikeissa kokeilla tätä meikkivoidetta?


4 kommenttia

 1. Netistä meikkivoiteen tilaaminen on aina niin hankalaa, kun ei pääse testailemaan eri sävyjä ja koostumusta :( Harmi, että tuli vielä väärä sävykin, mutta toivottavasti sopii keväällä/kesällä paremmin :) mä innostuin kans tästä meikkivoiteesta kun se julkaistiin, mutta jäin odottelemaan arvioita. Oon muualtakin lukenut, että jää kuiviin kohtiin kiinni, joten taitaa multa jäädä hankkimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta, aikamoista hakuammuntaa on sävyn valitseminen! En kyllä uskaltais oman kokemuksen perusteella suositella tätä sellaisella iholle, jossa noita kuivia kohtia on :( harmi, mutta toivottavasti toisena vuodenaikana sitten :)

   Poista
 2. Tuo tummempi näytti iholla kovin laikukkaalta eli juuri sellaiselta että imeytyi joihinkin "ehkä kuiviin" kohtiin vahvasti. Vaalea puoli taas näytti paljon tasaisemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Just minun kuiviin kohtiin leukapielissä ja otsan seudulla. Vaikka tässä on tosi heavy kosteutus alla.

   Poista