Kesän ihanimmat aurinkosuojatuotteet ja pigmenttimuutosten ehkäiseminen

Aurinkosuojatuotteiden käyttö on onneksi koko ajan yleistynyt ja ihmiset ovat tulleet tietoisimmiksi auringon haittapuolista ja vaaroista. Muistan, että olemme kavereideni kanssa usein vitsailleet, että "eilisen puna on huomisen bruna". Kauhistuttaa ajatellakin omaa suhtautumista aurinkoon, jos puhutaan vaikka kymmenen vuoden takaisesta ajasta: enpäs paljoa aurinkotuotteita muistanut käyttää, enkä oikeastaan varmaan edes tajunnut, kuinka haitallista se on. Olen iholtani todella vaalea ja valitettavasti palanut aikoinani monta kertaa. En ole koskaan ollut himoauringonottaja, mutta kuitenkin tarkoituksella ruskettanut itseäni - pahimmillaan ilman suojavoiteita. Nykyisin olen tarkka aurinkovoiteista sekä ihon suojaamisesta ja oikeasti sisäistänyt auringon haittapuolet sekä mahdolliset vaarat. Olen itse tankannut aurinkosuojatuotteiden merkintöjä ja niiden tarkoituksia ja listasin ne lyhyesti alle, jos ne jollekin eivät ole tuttuja. 


Aurinkosuojatuotteiden merkinnät pähkinänkuoressa:


UVA
-säteily on pidempiaaltoista säteilyä ja se tunkeutuu ihon syviin kerroksiin. UVA-säteet saavat aikaan ihon ruskettumisen, mutta ovat myös syy auringon aiheuttamiin ikääntymisen merkkeihin eli ihon rypistymiseen. UVA:n merkitys on helppo muistaa A-päätteestä, joka viittaa sanaan "ageing" eli ikääntyvä/vanheneminen.

UVB-säteily puolestaan pääsee vain ihon pintakerroksiin, mutta se aiheuttaa ihon punoituksen ja palamisen. UVB-säteily vaurioittaa ihoa, ja sen muistisääntönä voi puolestaan käyttää B-kirjainta, joka viittaa sanaan "burning" eli palaminen.

SPF eli Sun Protection Factor (joskus myös SK) tarkoittaa suojakerrointa. SPF tai SK kertoo, kuinka paljon aurinkovoide suojaa ihoa ja kuinka kauan säteillä kestää aiheuttaa punoitusta verrattuna suojaamattomaan ihoon. Jos minä esimerkiksi palan normaalisti ulkona 15 minuutissa, antaa SPF15 -suojakertoimella oleva voide minulle noin 15-kertaisen suojan palamista vastaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että mikään aurinkosuoja ei anna 100% suojautumista auringolta ja aurinkosuojatuotteita tulisi aina lisätä päivän mittaan. Määrät myös ovat yllättävän reiluja, joten aurinkosuojavoiteita täytyy laittaa iholle tarpeeksi.

PA-merkintä on nähtävillä esimerkiksi korealaisissa tuotteissa ja sillä viitataan UVA-säteilyyn. PA-merkinnän perässä vahvuutta ilmaistaan + -merkinnällä yhdestä plusmerkistä neljään plusmerkkiin (++++ korkein mahdollinen suoja).


Suojatuotteet pigmenttimuutoksia vastaan
Olen testannut tänä keväänä/alkukesänä useita erilaisia aurinkosuojatuotteita, joista muutamista tuli heti lemppareitani ja joista haluan kertoa teille lisää. Hyvän suojakertoimen lisäksi halusin käyttööni tuotteita, jotka ehkäisevät pigmenttimuutoksia, minulla erityisesti aurinkoviiksiä, eli ylähuuleeni tulevaa pigmenttimuutosta. Sain testiin Ducrayn Melascreen UV -voiteen PR-toimisto Success Storylta ja olin tästä tuotteesta todella innoissani; ensimmäinen kunnon täsmätuote pigmenttimuutoksia vastaan! Ducrayn Melascreen UV-voiteita on normaali/sekaiholle sekä kuivalle iholle, ja voiteessa on SPF 50+. Melascreen UV -voide suojaa UVA- ja UVB-säteiltä sekä se vaalentaa ja ehkäisee pigmenttimuutoksia. Melascreen-voide on veden- ja hikoilun kestävää, joka on aina ehdoton plussa aurinkosuojatuotteille. Tämän voiteen ei pitäisi myöskään tukkia ihohuokosia ja se sopii päivittäiseen käyttöön. Annan ison plussan vielä hajusteettomuudesta, sillä monissa aurinkovoiteissa on hajusteita ja se toki rajaa käyttäjiä. Ducrayn tuotteita on saatavilla apteekeista!


Ducray - MELASCREEN UV -voiteet

Toinen pigmenttimuutoksilta ja auringolta suojaava hyväksi havaitsemani tuote on Diego dalla Palman Sun Stick SPF50+ -aurinkosuojapuikko. Sain tämän uutuustuotteen Diego dalla Palmalta kokeiltavaksi ja ihastuin tuotteeseen välittömästi. Aurinkosuojapuikko on kehitetty erityisesti herkästi palaville alueille, kuten huulten alueelle, rintakehään, luomiin, arpiin, nenään ja silmänalueisiin. Puikkoa suositellaan käytettäväksi ihon pigmenttimuutoksiin ja esimerkiksi tatuointien suojaamiseen. Aurinkosuojapuikko tuntuu iholla kevyeltä, kostetuttavalta ja helposti levittyvältä. Olen käyttänyt tätä tuotetta ylähuuleeni, nenään sekä silmänympärysiholle - välillä innostunut levittämään käytännössä koko kasvoille, kun puikko on niin helppokäyttöinen! Mielestäni tämä tuote sopii todella hyvin meikin alle, koska koostumus on ohut ja olenkin käyttänyt tuotetta silmänympärysvoiteen tapaan meikin alla. Aurinkosuojapuikko sisältää mm. E-vitamiinia ja astakstantiinia, jotka aineosina tekevät tuotteesta vielä loistavamman. Diedo dalla Palman tuotteita saa heidän verkkokaupastaan/jälleenmyyjiltä.

Kolmas pigmenttimuutoksilta suojaava aurinkosuojatuote, johon olen tykästynyt, on myöskin Diego dalla Palman O'solemio Sun Care -sarjaan kuuluva Protective Cream Anti Age - Anti Dark Spot SPF50+ -aurinkosuojavoide kasvoille. Tässä aurinkosuojavoiteessa on ikääntymisen merkkejä ja maksaläiskiä ehkäisevä vaikutus ja tuote sopiikin erityisesti herkälle sekä vaalealle iholle. Suojavoidetta voi käyttää päivävoiteen tavoin ja voide sopiikin hyvin meikin alle. Meikkivoide levittyy voiteen päälle normaalisti, mutta koska itselläni on rasvoittuva iho, niin voiteen olisi hyvä antaa kuivua iholle ennen meikkivoidetta. Itse olen vielä puuteroinut kasvoni meikkivoiteen levittämisen jälkeen ja tämä tapa on toiminut minulle loistavasti. En ole huomannut eroa meikin suhteen tavalliseen kosteusvoiteeseen verrattuna. Tuotteessa on tuoksu, mutta mielestäni se oli hyväntuoksuinen, enkä haistanut sitä erityisemmin enää päivän mittaan.

Diego dalla Palman aurinkosuojavoide kasvoille - Anti Age & Anti Dark Spot

Aurinkosuojasuihke vartalolle ja kasvoille
Vartalolle tarkoitettuja suojatuotteita tulee testattua joka kesä. Viime kesänä tykkäsin käyttää Nivean suihkutettavaa Protect & Refresh -aurinkovoidetta, mutta nyt sain testattavaksi Diego dalla Palmalta heidän O'solemio Sun Care -sarjaan kuuluvan Transparent Touch Invisible Spray SPF50+ -suihkeen. Diego dalla Palman aurinkosuojasuihke SPF 50+

Herkullisen ulkonäön lisäksi tästä tuotteesta tekee erityisen mielenkiintoisen sen sisältämä BRONZUP raaka-aineyhdistelmä, jonka sanotaan stimuloivan ihon luonnollista suojausmekanismia (melaniinin tuotantoa) ja antavan iholle nopean sekä kestävän rusketuksen samalla sitä suojaten. Tämä kiinnitti minun huomioni, sillä vaaleudestani/punapigmentistä johtuen en rusketu kovinkaan helposti. Tykkään kuitenkin luonnollisesta päivetyksestä ja ehdottomasti haluan kokeilla tuotteita, jotka voivat sitä edistää ilman suuria riskejä!

Läpikuultava aurinkosuojasuihke käy vartalon lisäksi myös kasvoille. Suihke kuivuu iholle nopeasti ja se on helppo levittää. Tuote leviää mukavan laajalle alueelle ihoon ja sen levittää iholle vaivatta. Iholle ei jäänyt tahmeaa pintaa, vaan tuote imeytyi nopeaa. En ole päässyt hiekkarannalle testaamaan aurinkosuojasuihketta, mutta sen pitäisi olla myös hiekkaa hylkivä. Tässä tuotteessa on melko voimakas tuoksu, mutta se on ihanan kookoksinen! Iholla se tuoksui melko pitkään, joten hajusteherkille tämä suihke ei valitettavasti käy. Hyvistä tuoksuista ja kookosesta tykkäävät varmasti rakastuvat tähän tuoksuun!Onko joku muu minun lisäksi ollut aikaisemmin huolimaton auringonpalvomisen suhteen? Kärsitkö sinä aurinkoviiksistä/muista häiritsevistä pigmenttimuutoksista? 

Ei kommentteja