Halpa vs. kallis meikinpohjustusvoide

Esittelin viime syksynä blogissani halvan meikinpohjustusvoiteen, jonka olin kokenut hyväksi osittain rasvoittuvalle iholleni (pääset juttuun tästä). Tämä Essencen All About Matt T-Zone -primerpuikko tuntui jopa paremmalta kuin aiemmat, normaalisti käytössäni olevat hyvät primerit, kuten esimerkiksi Smashboxin huikea Photofinish Foundation Primer. Tämä tulos yllätti minut jo syksyllä, mutta mulla ei koskaan tullut testattua näitä kunnolla rinnakkain; niin että oikeasti seuraisin miten ne iholla ja meikin kanssa käyttäytyvät. Myös instassa minulta kyseltiin eroavaisuuksia Essencen halvan primerpuikon ja kalliimpien brändien tuotteiden välillä ja lupailin, että tämä asia täytyy testata! 😉

Edullinen primer vs. kalliimpi primer

Syksyisin ihoni on vielä herkemmin rasvoittuva kuin normaalisti. Talvella ihoni on taas luonnollisesti paljon kuivempi, eikä rasvaisuus puske pintaan samalla tavalla. Talvella olenkin käyttänyt kosteuttavaa primeria ja laittanut meikkivoiteen ja primerin alle vielä kosteusvoidetta. Tämä kombo olisi joinakin vuoden aikoina mulle mahdoton, sillä kasvojeni iho kiiltäisi aivan älyttömästi. Juuri nyt ihoni on selvästi alkanut kääntyä siitä rutikuivasta talvi-ihosta takaisin tuohon hieman rasvoittuvampaan ja päätin, että nyt on loistava aika haasta nämä kaksi pohjustusvoidetta keskenään ja katsoa, että kumpi näistä on oikeasti parempi; 33 euron kalliimpi meikinpohjustusvoide vai alle 5 euron super edullinen pohjustusvoide? 

Smashbox vs. Essence

Päätin toteuttaa testin niin, että levitin kasvojeni vasemmalle puolelle Smashboxin Photofinish -primerin ja oikealle puolelle taas Essencen -primerpuikon usean päivän ajan, jotta näkisin tulokset mahdollisimman hyvin. Molempien primerien alle olen testannut pohjaa sekä kosteusvoiteella että ilman. Koostumukseltaan nämä kaksi primeria ovat hyvin erityyppisiä ja tuntuma ihossakin on erilainen. Smashboxin primer levittyy iholle satiinimaisesti, kun taas Essencen primer tuntuu levittyvän ohuemmin, eikä siitä jää iholle tuota satiinimaista tunnetta. Tässä vaiheessa Smashbox näyttäisi häivyttävän/blurraavan ihoa ja ihohuokosia enemmän kuin Essence. Meikkivoiteen levittämisessä en huomaa näiden välillä eroja, vaan kummankin päälle meikkivoide levittyy vaivatta. Myöskään levittämisen jälkeen nämä kaksi eivät eroa peilistä katsottuna toisistaan.


Voidemainen vs. puikkomainen primer

Olen testannut näitä kahta tuotetta siten, että en ole kiinnittänyt meikkiä ollenkaan kiinnityssuihkeella  tai korjannut sitä päivän aikana, jotta näen sen todellisen keston molempien kohdalla. Olen myös levittänyt meikkivoiteen lähes joka päivä Kicksin ovaalinmuotoisella meikkiharjalla, yhden kerran kuivalla Beauty Blenderillä. Yhtenä päivänä katsoin Essence-puolta kasvoista ja viistosti huulen yläpuolella meikkivoide oli kerääntynyt iholle epämääräisen näköisesti, vähän kuin iho olisi ollut pintakuiva tuosta kohtaa; toisella puolella en havainnut samaa.

Kaikki Jeffree Staria seuraavat tietävät, että Jeffree tekee paljon tämäntyyppisiä testejä tuotteiden välillä ja osana sitä on, että hän kysyy kumppaniltaan ja muilta ihmisiltä kommentteja ja huomioita ihosta/meikistä kertomatta, mistä tuotemerkistä on kyse. Tästä inspiroituneena kysyin puolisoltani, että näkeekö hän kasvojeni puolissa mitään erovaisuuksia tai onko hänellä mitään huomioitavaa meikkipohjastani/ihostani. Tässä vaiheessa meikki oli ollut minulla koko työpäivän ajan ja olin ottanut vielä 10 minuutin päikkärit päälle (meikkipohja näytti siihen nähden kyllä todella hyvältä!). 😄 Hän sanoi ensin, että hän ei huomaa erityistä ihossani eikä meikissäni. Annoin sitten vielä tarkennukseksi tiedon, että kasvojen eri puolilla on eri pohjustustuotteet, joista toinen on arvokkaampi ja toinen huomattavasti paljon halvempi tuote. Sen jälkeen hän kiinnitti huomioita ihooni vielä tarkemmin ja lähempää ja osasikin sitten arvata oikein, että kummalla puolella on kalliimpi tuote ja kummalla halvempi. Hän sanoi Smashboxin puolesta, että iho näyttää ihan aavistuksen tasaisemmalta tekstuuriltaan ja ihohuokoset ovat ihan pikkusen enemmän peitossa/blurraantuneet, mutta että eroa ei oikeasti huomaa, jos ei katso tosi läheltä tai etsimällä etsi eroavaisuuksia. Kysyin mielipidettä myös työkaveriltani, eikä hänkään huomannut eroa kahden puolen välillä. Itse olin tehnyt tämän ihan saman havainnon; iho rasvoittui samalla tavalla molemmilta puolilta, meikki pysyi yhtä hyvin paikallaan molemmilla puolilla ja meikkipohja näytti koko päivän ajan tasaislta ja freesiltä. Lukuunottamatta yhtenä päivänä tullutta meikkivoidekertymää huuleni yläpuolelle. Aloin jälkikäteen miettiä, että olisiko kuivalla Beauty Blender -sienellä voinut olla tekemistä tämän asian kanssa, mutta en osaa varmaksi sanoa. 

50 - 50 

Vaikka olinkin liputtanut Essencen pohjustuspuikkoa vuodenaikana, jolloin ihoni oli epätasapainossa ja herkästi rasvoittuva, olin melko varma, että nyt sen ollessa paremmassa tai ns. helpomassa kunnossa ja aavistuksen kuivempi, tulisin huomaamaan jonkin merkittävän eroavaisuuden näiden tuotteiden välillä päivän mittaan - ja ajattelin, että Smashboxin primer voisi toimia tällä hetkellä paremmin. Tämä aavistus ei kuitenkaan täysin toteutunut, vaan Essence piti sinnikkäästi pintansa kalliimman vastustajan vierellä. 😄 Ainoa miinus Essencessä oli tuo meikkivoiteen epäämääräinen kertymä huulen yläpuolelle yhtenä päivänä. Tulos oli kyllä hauska huomata ja itsessäni se herätti monenlaisia ajatuksia. Hauskaa, että kahdella niin eri koostumuksen omaavalla tuotteella voi olla niin samankaltainen funktio. En ole koskaan valinnut tuotteita kylläkään hinnan mukaan (ajatuksella kalliimpi on parempi/laadukkaampi) ja siksi tällainen testi oli ihan super hauska toteuttaa! Innolla lähdin jo miettimään, että millaisia tuotteita voisin vastakkainasetella jatkossa. 😏

Testistä huomioitavaa: ihoni ei rasvoitu nyt yhtä paljon kuin toisina vuodenaikoina ja se on hieman kuivempi kuin normaalisti, muttei siltikään voi sanoa täysin pintakuivaksi. Rasvaisuutta tulee kyllä läpi päivän mittaan jonkin verran. Tämä tietenkin vaikuttaa siihen, että mikä pohjustustuote sopii parhaiten/sopiiko ollenkaan ja se kannattaa huomioida myös minun testini tuloksissa. En osaa sanoa, millaisia eroavaisuuksia näillä kahdelle tuotteella olisi esimerkiksi kuivalla iholla. Itse ainakin tykkään  kosteuttavasta primerista kuivalle iholle, sillä iho suorastaan huutaa kosteutta ja silloin mattaistava primer ei välttämättä ole tarpeen. 

Mitä ajatuksia tämä testi herätti sinussa? Onko sillä hinnalla aina väliä? 









2 kommenttia

  1. Olen tuo Smashboxin primerin suuri fani, ja oli mielenkiintoista lukea, että edullisella Essencellä saa lähes yhtä hyviä tuloksia. Saatanpa ostaa sen testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä oli kyllä hauska testi tehdä! :) kannattaa kyllä kokeilla. Itse levitän tosiaan Essencen puikon kasvoille ja painelen sormilla primerin vielä paikalleen. Olen huomannut sen toimivan parhaiten :)

      Poista